Poslije nagrade publike na ZagrebDoxu Nediljko Babić postao je još poznatiji, a film u kojem je glavni akter bit će prikazan i u Kanadi.

Sklopio je upornošću i neobičnom svojom “tehnikom” čak 330 brakova, pa i međunarodnih. Njegov film “Gangster te voli” osvojio je pola svijeta, kako kaže, dobio je priznanje i nagrade pa je stalno zauzet njegov glavni akter. Babić vodi i udrugu dalmatinski “Samac” i nedavno je održao kongres samaca u Šibeniku. Njegov će se film “Gangster te voli” redatelja i snimatelja Nebojše Slijepčevića, nakon prikazivanja na više festivala, prikazati i na kanadskom festivalu Hot Docs u Torontu od 25. travnja do 05. svibnja. Nediljko je prepun dojmova, zauzet je pozivima medija sa svih strana svijeta. Susreli smo ga u Posušju u kojem ima dobre suradnike...

Read More

U Hrvatskoj nedostaje 103.000 djevojaka zrelih za udaju: "Najviše muke iman s onima šta stalno nalaze mane". Eto velike nade za silne neoženjene momke i stare cure, ali i one već opečene bračnom nesrićom. Nediljko Babić Gangster iz imotskih Runovića, najpoznatiji hrvatski provodadžija, brakovezac osamljenih duša, širi posao na nova tržišta.

To znači da će Gangsterova arhiva aktualnih kandidata, što muških, što ženskih, s postojećih četiri tisuće imena dobiti svoje proširenje, svježu krv s novih područja. Bit će posla za Kupidona iz Runovića, ali i možebitne sreće za njegove klijente, od kojih je najstarijem, Pelješčaninu inače, točno 95 godina. Ali čovjek se naumio bračno privezati, toliko mu gori pod nogama zbog zeru dobre žene, da svako male zove Nenu pitajući ima li što na vidiku. A novo tržište je stiglo poradi Gangsterova zanimanja, koje je postalo tema filmskog uratka autora Nebojše Slijepčevića. Poznati redatelj je snimio film o imotskom ministru ljubavi pod nazivom “Gangster te voli”, koji je s velikim uspjehom i odličnim kritikama otvorio ovogodišnji festival ZagrebDox.

Read More

Bračni posrednik Nedjeljko Babić spojio je i do oltara doveo 325 parova. Radi to, kaže, zbog demografske obnove Hrvatske.

Zaljubljeni osmijesi, nježni pogledi, držanje za ručice i gugutanje na hrvatskom i ukrajinskom ovih su dana svakodnevni prizori na plaži hotela Medena, nedaleko od Trogira, gdje najpoznatiji domaći bračni posrednik Nedjeljko Babić, poznatiji kao Gangster, organizira ljetovanje samaca. Cilj mu je, naravno, sklapanje brakova, zbog čega je iz dalekoga Kijeva došlo šest Ukrajinki voljnih sudbonosno “da” reći upravo nekom hrvatskom momku.

Read More

IMOTSKI - Imotski provodadžija Nediljko Babić iz Runovića, poznatiji kao Gangster, posredstvom svoje bračne agencije Nada tijekom 20-ak godina rada spojio je stotine usamljenih duša. Zahvaljujući njemu, sklopljeno je 250 brakova u kojima je rođeno oko 400 djece.

Ovaj put Gangster je Amorove strelice za svoje klijente uputio daleko prema Ukrajini i gradu Ivano-Frankovski. Za taj projekt pomoć mu je pružila i bračna agencija iz Zagreba, a 15 stasitih momaka već se pribilježilo za odlazak u Ukrajinu.

Read More

Ima imovinu, ima dobru mirovinu, zdrav je i vitalan, ali nema ženu. Nakon svih razočarenja, za pomoć se obratio najvećem stručnjaku u Hrvatskoj. Poznati Imoćanin Nedjeljko, o kojem se snima i dokumentarni film, spojio je stotine parova. Ako nema domaće, nema problema, on pronađe idealnu Ukrajinku. Je li uspio i ovaj put?

A. P. je bogat, dobro situiran, ima mirovinu veću od saborskih zastupnika, ali ima jedan problem - još uvijek je sam.

Read More

Nebojša Slijepčević ljetos je dva mjeseca s kamerom na ramenu proveo u Imotskoj krajini, slijedeći Gangsterove putove u potrazi za dobrim kadrom i pričom. Dokumentarac „Gangster te voli“ bit će gotov 2012., a nakon što ga prezentira na festivalima, redatelj bi ga volio promovirati i u Imotskom. Nebojša Slijepčević je filmski i TV redatelj, diplomirao na ADU u Zagrebu. Od 2002. za HTV režira i producira dokumentarni serijal o životu mladih u Zagrebu – ŤDirektť. Autor je i zagrebačkih epizoda u koprodukcijskom serijalu ŤCity Folkť, koji se prikazuje na 13 europskih televizija. Za dokumentarni film „Za 4 godine“ nagrađen je na festivalima u Sarajevu i Veroni. Odabrana redateljska filmografija: PAS/ZEC, crtani, 13 min, 2011., ŠAMAR, igrani, 13 min, 2010., ŽENA ZMAJ, dokumentarni, 20 min, 2007., ZA 4 GODINE, dokumentarni, 13 min, 2007., DIREKT, dokumentarni serijal, 35 epizoda po 26 min, 2002.-2009

IN: Koliko dugo ste proveli na snimanju samoga materijala, u kojem vremenskom rasponu i na kojim lokacijama?

Read More

Zbog učestalog nedostatka zrelih žena za brak (u Hrvatskoj ih nedostaje 103 tisuće!) i nezainteresiranosti postojećih za udajom, Hrvatskoj prijeti sve brže demografsko odumiranje. Kako bi pomogao ozdravljenju Hrvatske od te opake bolesti, Nediljko Babić Gangster je, kako sam kaže, sve svoje umijeće, trud i vrijeme podredio tome. Predsjednik je udruga „Dalmatinski samci", „Umirovljenici Imotske krajine" i „Hrvatskog populacijskog pokreta" u Imotskom.

Read More