ZagrebDoxu nagrada Nediljku Babiću

Poslije nagrade publike na ZagrebDoxu Nediljko Babić postao je još poznatiji, a film u kojem je glavni akter bit će prikazan i u Kanadi.

Sklopio je upornošću i neobičnom svojom “tehnikom” čak 330 brakova, pa i međunarodnih. Njegov film “Gangster te voli” osvojio je pola svijeta, kako kaže, dobio je priznanje i nagrade pa je stalno zauzet njegov glavni akter. Babić vodi i udrugu dalmatinski “Samac” i nedavno je održao kongres samaca u Šibeniku. Njegov će se film “Gangster te voli” redatelja i snimatelja Nebojše Slijepčevića, nakon prikazivanja na više festivala, prikazati i na kanadskom festivalu Hot Docs u Torontu od 25. travnja do 05. svibnja. Nediljko je prepun dojmova, zauzet je pozivima medija sa svih strana svijeta. Susreli smo ga u Posušju u kojem ima dobre suradnike...

- Ovdje imam nekoliko dobrih suradnika i pomoćnika u radu - Tomu Marića, Ranka Bradarića, Juru Kevilja, Jozu Kišića i druge. Film planiramo prikazati i u Posušju ali i u još nekoliko hercegovačkih mjesta. Također, pokrećemo osnivanje hercegovačkog “Samca “ jer je velik broj usamljenih, što malo tko sustavno ispituje i radi na tome.

 

gangster te voli THE PHOTO mala

No, nastavljam i s novim brakovima, a do sada ih je odrađeno 330. Tri su “vruća” u planu. Radim na spajanju Bugarke i dalmatinskog zidara, Njemca i Hrvatice, a posebno na spoju cure iz Rame “Hajdučice” i momka iz Sinja, domaćeg alkara.

Volio bih da taj brak bude u znaku “u sridu 333 - ispričao nam je uvijek raspoloženi Nediljko te potvrdio kako je film odlično ocijenjen u Njemačkoj i Francuskoj. Za tjedan dana na VODplatformi ARTE plus 7 vidjelo ga je 9048 gledatelja koji su mu dali prosječnu ocijenu 4,84 od mogućih 5,00. To najbolje potvrđuje zanimljivost i pohvale bračnom posredniku iz Imotskog koji je trenutno u žiži bračnih veza u vrijeme kada se krhki brakovi često i lako lome i raspadaju.

Pero Crnogorac