O meni

Nedjeljko Babić Ganster, rodio se 13. travnja 1952. godine u Runovićima kraj Imotskog. U rodnom mjestu završio je osnovnu školu a u Imotskom srednje stručno obrazovanje, zanimanje stolar, 1971. godine. Od 1979. godine sretno se oženio, otac je dvoje djece. Bio je kapetan DVD-a u poduzeću -Napredak- iz Imotskog,u kojem je radio, od 1976. do 1989. godine.

Društvo tada osvaja prve nagrade na natjecanjima diljem Hrvatske. Prije 30-ak godina osnovao je ženidbeno-udajnu Agenciju “Nada” sa Zvonkom Galićem. Bio je i član u pjevačkom zboru Runović pri župi Gospe od Karmela u Runovićima.

Potom je osnovao je Podružnicu Hrvatskog populacijskog pokreta u Imotskom- čiji je predsjednik. Godine 2008. osnovao je Udrugu Dalmatinski samci, član je i predsjednik Udruge umirovljenika Imotske krajine.

Nedo Babić - Ganster je po svom neobičnom i plemenitom djelu postao slavan i priznat među članstvom Društva Samaca, nazvan - doktor za usamljena srca - .

O Nedjeljku Babiću snimljeni su i filmovi : igrani film = Oprosti za Kung-fu te dokumentarni film = Gangster te voli.

Pod nazivom : Hrvatski amor - Gangster iz Runovića - snimljen je i nosač zvuka za koji je tekst napisao gosp. Jure Kevilj iz Posušja (Vir), a gusli gosp. Perica Križanac - Pega iz Tomislavgrada.

Nedjeljko Babić izdao je 2010. godine i knjigu - U prostorima nade - čija je urednica gospođa Dragica Zeljko Selak iz Slivna a nakladnik list “Imotska krajina” iz Imotskog pod uredništvom Antom Aračićem.

Ganster Amor je vođen sigurnom rukom glazbenika i umjetnika gosp. Augustina Age Kujundžića iz Imotskog, a nastanjenog u Grubinama snimio i vlastiti CD sa 12 pjesama gdje je gosp. Ago napisao tekst, glazbu i aranžman te sve to posložio sa nekoliko hitova na CD-u kao: Ganster Amor, Šćeta, I to ti je Amen.

Gospodin Ago zaslužan je i za video uradke koje je posložio i objavio na YouTube, kao i drugim internet stranicama i portalima

 

a imotski