OVACIJE NA BAČVICAMA ZA EKIPU HRVATSKOG FILMA "GANSTER TE VOLI"

TREĆEG dana Festivala mediteranskog filma Split ponovno rasprodano ljetno kino "Bačvice", jer iako je u pitanju radni dan svi su htjeli pogledati splitsku premijeru filma "Gangster te voli". Dokumentarni film redatelja Nebojše Slijepčevića prati Nediljka Babića Gangstera ljubavnog posrednika iz Imotskog, te živote nekoliko njegovih klijenata kojima traži potencijalne partnere ili partnerice.

Tijekom 30 godina sam dogovorio preko 330 brakova. I sve su to sretni brakovi, uglavnom i s puno dice. Sve šta ste vidili u filmu je tako, nema tu glume, to je život - kazao je Gangster, koji je na oduševljenje publike na pozornici zapjevao i "himnu dalmatinskih samaca". Nakon projekcije dugo je potpisivao CD-ove, knjige i plakate, dijelio broj mobitela, a gotovo da nije bilo osobe u ljetnom kinu koja nema fotografiju s glavnim junakom.

a IMG 1899

Publika je posebnim pljeskom pozdravila informaciju kako je glavna protagonistica filma, mlada Bugarka Maya, propustila premijeru jer je u visokom stupnju trudnoće. Nakon neuspješnih ljubavnih pokušavaja u Imotskoj krajini, skrasila se na otoku Murteru. Simpatije okupljenih pobrali su i ostali likovi koji se pojavljuju u 80 minuta dokumentarca.

"Nadao sam se da će doći dosta ljudi, ali ovo je malo zastrašujuće. Fantastična je ova gotovo pa stadionska atmosfera, jer o hrvatskom filmu se uvijek priča kao o nečemu što zanima šačicu ljudi. Dobiti takvu reakciju na dokumentarni film, zapravo je vrhunac rada" emotivan je bio redatelj Nebojša Slijepčević, koji je posebnu tremu imao uoči splitske, te premijere u Imotskom koja će tek uslijediti.

"Film je realno dosad bio na gostujućim terenima, a dokumentarist ima odgovornost kad je na domaćem, pogotovo prema ljudima i prema krajevima koje snima, da ih prikaže na istinit način. Ispod humora “Gangster“ ima jednu priču koja nije ugodna za vidjeti. Zapravo je tema filma vrlo ozbiljna. Koliko smo tolerantni prema različitostima. Film nije samo komedija, to je samo jedna površina" zaključio je Slijepčević, uoči fešte koja se nastavila do dugo u jutarnjim satima utorka.


Index.hr 11.06.2013

a IMG 1000