Supetar Super Film Festival 09 - 13 srpnja 2013 -

Najveći otočki filmski festival, Supetar Super Film Festival, održat će se ove godine od 9. do 13. srpnja po peti uzastopni put u Supetru na otoku Braču. Tijekom pet slavljeničkih dana posjetiteljima će biti predstavljen bogat filmski, glazbeni i edukativni program

Međunarodni program festivala i ove godine donosi hrvatske dokumentarne uspješnice, ali i premijere nagrađivanih europskih dokumentaraca iz Španjolske, Rusije, Njemačke, Rumunjske i Škotske. Iz programa festivala izdvajamo dva filma koja su na ovogodišnjem ZagrebDoxu osvojila srca publike i žirija.

Festival će otvoriti film „Kak je doma?“ mlade nade hrvatskog dokumentarizma Kaje Šišmanović, koja je već svojim prvim filmom osvojila posebno priznanje žirija na ZagrebDoxu. Kaja će i ove godine posjetiti supetarski festival, na kojem je lani “brusila” svoj talenat volontirajući i sudjelujući u filmskoj radionici. Drugi film je „Gangster te voli“ Nebojše Slijepćevića, koji je na ZagrebDoxu osvojio nagradu publike. Film je komedija o bračnom posredniku koji je prije 25 godina ostavio posao parketara kako bi se posvetio spajanju usamljenih srdaca, a na festivalu će ga predstaviti sam redatelj te producentica filma Vanja Jambrović.