15. OBLJETNICA HRVATSKOG POPULACIJSKOG POKRETA Gangster predstavio knjigu i nosač zvuka

U povodu 15-te obljetnice Hrvatskog populacijskog pokreta,u petak je u Domu kulture u Runoviću pred punom dvoranom, Nedjeljko Babić Gangster predstavio svoju knjigu „U prostorima nade“, te novi CD pod nazivom „Gangster Amor“. Nedjeljko Babić Gangster poznat je diljem Hrvatske, jer je preko svoje agencije Nada do sada uspješno spojio 330 bračnih parova, ne samo hrvatskih državljana, već i onih iz Rumunjske, Ukrajine, Bugarske.

Predstavljajući knjigu, urednica, novinarka Dragica Zeljko Selak istaknula je kako Nediljkov rad nije samo dozreli plod njegove mašte, koji ga je nadahnuo prije dvadeset i sedam godina,već je to iskaz doprinosa društvu nastao iz iskrene ljubavi prema čovjeku, obitelji i domovini.

 

Babić ne samo da je posrednik u sklapanju brojnih brakova, već i svojevrsni glumac i pjevač. O njemu su već snimljena dva dokumentarna filma, a ogledao se i kao pjevač. Pjesmom Augustina Kujundžića „Gangster Amor“, preko noći je zapalio mnoge neženje ne samo u Imotskoj krajini. O njemu su napisane stranice tekstova u mnogim tiskovinama, a sve zbog uspješnog spajanja brakova. „Bože daj zemlju onome tko rađa djecu“, geslo je tog divnog i veselog čovjeka.

Stoga i ne čudi da su u Domu kulture u Runoviću svi zajedno pjevali sa Nediljkom. „On je čovjek iz naroda i radi posao i zato ga cijenimo“,govorili su mnogi na promociji knjige. Slobodna Dalmacija 27.11.2011.g. - Braco Ćosić